Friday, September 21, 2007

Freshersh' week almoust paketissa



Uusien opiskelijoiden orientaatio viikko alkaa olemaan paketissa. Viikko on ollut ehkä hauskimpia koskaan. Elms tarjoaa todellakin erinomaiset mahdollisuudet kulttuurien välisiin kontakteihin. Yhteen viikkoon mahtuu niin paljon... tour belfastin syrjäisimpiin osiin, jonne 45-vuotta jatkunut konflikti on jättänyt suurimmat arpensa. Luodinreiät vielä rakennuksissa ja "freedom waalit" konflikti alueilla, huhhuh. Liikaa kulttuuria suomalaiselle pienessä ajassa. Paikalliset ovat kuitenkin ystävällisempiä ihmisiä mitä olen koskaan tavannut. Britti ja irkku identiteetti kysymys on saatu vihdoinkin rauhoitettua poliittiselle tasolle. No more fighting.
Freshers' week päättyi tänään hyviin pippaloihin, joihin oli vain freshers' opiskelijoilla mahdollisuus päästä, lippuja oli 1000 ja ihmisiä klubilla about saman verran. It was a great success :D Täytyy myös sanoa että belfast ei ole ollut läheskään sitä tasoa jota oletin. Se on ollut paljon parempaa. Alun pienten "ongelmien" kanssa painiminen ei poista todellakaan sitä tosiasiaa että täällä ihmiset ja kulttuuri on parasta mitä voi kuvitella. Ja vasta alle 2 viikkoa täällä ollut...

Kai englannin kielikin on parantunut jonkin verran, kun ymmärtää jo 70-vuotiasta charburgin perus irkkua respasta :O läppäää pystyy jo heittää almoust kaikkien kanssa. Meno alkaa olla jo aika relaksoitunutta.

Ainut asia joka ihmetyttää QUB:ssa ja muualla UK:ssa on yliopistoon tulevat ihmiset. Keski ikä on noin 18-v ja meno on sen mukaista. Nukkumaan ei tarvitsekkaan mennä ennen kahta yöllä, koska desibelitaso on sen mukainen, mutta ei tuota ongelmaa mulle :))

Ensi viikolla alkaa lukukausi, joten saa nähdä rauhoittuuko meno Elmsissä, jää nähtäväksi. Kurssi byrokraatit uhkailivat jo että paljon työtä on luvassa, mutta nähtäväksi jää, jotain tekisi jo mieli opiskella.

Huomenna viikko huipentuu Bartekin(alempi kuva mun vieressä), 23-v synttäreihin, puolalaista vodkaa I guess ;) joten hyviä settei vielä tarjolla tällä viikolla. MUTTA kiltisti oon ollu, tiedät ;)

No comments: